MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Mocniej rozwinąć piłkarzy - oto zadanie nowego trenera Odry Opole

Mocniej rozwinąć piłkarzy - oto zadanie nowego trenera Odry Opole

Warta Poznań nie wystartuje w I lidze? "Możemy przebierać się w autobusie"

Warta Poznań nie wystartuje w I lidze? "Możemy przebierać się w autobusie"

Polecamy

III Ogólnopolskie Grunwaldzkie Biegi Przełajowe

III Ogólnopolskie Grunwaldzkie Biegi Przełajowe

Serial animowany Minecraft zapowiedziany! Szykuje go Netflix

Serial animowany Minecraft zapowiedziany! Szykuje go Netflix

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?