MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Organizacja Greenpeace, której misją jest ochrona...
fot. 123RF

Czy wszystkie gatunki ryb są zdrowe? Podpowiadamy, jakie ryby warto wybierać, a których lepiej unikać ze względu na zanieczyszczenia

Karmazyn, ale tylko z certyfikatem

Organizacja Greenpeace, której misją jest ochrona bioróżnorodności, w 2010 roku dodała karmazyna do swojej czerwonej listy ryb i owoców morza.

Warto wiedzieć, że ryby tego gatunku potrzebują do rozwoju bardzo dużo czasu, gdyż od 1 do nawet 13 lat!

Ponieważ liczebność karmazynów w wodach morskich z roku na rok znacznie spada, a konsumenci chętnie wybierają ten gatunek ryby, obecne w sprzedaży mogą pochodzić z niekontrolowanego i niezrównoważonego rybołówstwa.

Jeśli bardzo cenisz smak karmazyna, wybierz rybę z certyfikatem MSC.

Zobacz również

Sekret sylwetki Doroty Gardias. Codziennie przestrzega tych dwóch zasad i są efekty

Sekret sylwetki Doroty Gardias. Codziennie przestrzega tych dwóch zasad i są efekty

Zadymienie na Nosalu w Tatrach. Strażacy z butlą ruszyli w góry (zdjęcia)

Zadymienie na Nosalu w Tatrach. Strażacy z butlą ruszyli w góry (zdjęcia)

Polecamy

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

IPN odnowił grób weterana walk o Monte Cassino

IPN odnowił grób weterana walk o Monte Cassino

Ostrzeżenie IMGW przed burzami

Ostrzeżenie IMGW przed burzami