MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Boskie brownie z malinami. Wilgotne w środku i chrupiące z wierzchu. Przepis na najprostsze i najlepsze ciasto czekoladowe z malinami

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Brownie jest wilgotne i miękkie w środku, a chrupiące na zewnątrz
Brownie jest wilgotne i miękkie w środku, a chrupiące na zewnątrz 123rf/natkinzu/zdjęcie ilustracyjne
Mocno czekoladowe, cudownie wilgotne ciasto, mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Boskie brownie z malinami smakuje obłędnie i robi się je 20 minut. To jedno z najprostszych, a jednocześnie najsmaczniejszych ciast, jakie można sobie wyobrazić. Zwłaszcza jeśli jesteś wielbicielem czekolady i malin.

W skrócie:

Gdybym do końca życia miała piec i jeść tylko jedno ciasto, wybrałabym brownie z malinami. Nie tylko dlatego, że jest banalnie proste do zrobienia. Brownie z malinami smakuje po prostu bajecznie. Jest idealnie czekoladowe, nie za słodkie i cudownie wilgotne. Ma lekko chrupiącą skorupkę, a w środku jest mięciutkie. Do tego maliny, które doskonale komponują się z czekoladą. Czego chcieć więcej? Zrobienie ciasta zajmuje 20 minut, a w trakcie jego pieczenia w całym domu bosko pachnie czekoladą. Nie czekaj, koniecznie zrób bajeczne brownie z malinami i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.

Brownie z malinami – najlepszy przepis

Czas przygotowania: 20 minut + pieczenie

Porcja: średnia blacha

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 200 g malin świeżych lub mrożonych,

  • 100 g mąki pszennej,

  • kostka masła,

  • 3 jajka,

  • pół szklanki cukru,

  • 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady,

  • 2 łyżki kakao

  • 100 ml wody,

  • opakowanie cukru wanilinowego.

Jak zrobić najlepsze brownie z malinami?

  1. W rondelku podgrzałam wodę, dodałam cukier zwykły i wanilinowy.

  2. Gdy woda się zagotowała, wyłączyłam ogień i dodałam połamaną czekoladę oraz masło. Mieszałam, aż się rozpuściła.

  3. Następnie dodałam kakao i wymieszałam wszystko na jednolitą masę. Zostawiłam do lekkiego przestudzenia.

  4. W osobnej misce roztrzepałam jajka. Powoli wlałam do nich masę czekoladową.

  5. Dodawałam po łyżce mąki i mieszałam.

  6. Wyłożyłam formę papierem do pieczenia, wlałam ciasto.

  7. Na cieście rozłożyłam równomiernie maliny.

  8. Piekłam 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Boskie brownie z malinami. Wilgotne w środku i chrupiące z wierzchu. Przepis na najprostsze i najlepsze ciasto czekoladowe z malinami - Strona Kuchni

Wróć na pisz.naszemiasto.pl Nasze Miasto